Family Compound For Two Brothers In China [Video]

0
86

[ad_1]

Flowing Garden House is a large, luxury family compound, built for two entrepreneur brothers in the city of Zhangzhou, China. Created by architectural firm More Than Arch Studio, the 1700 square metre home stands apart from the majority of modern houses in China. This home is composed of three parts, which include a private unit for each brother’s family and a communal space for family gatherings, fitness and more. The social spaces centre around a peaceful courtyard design with a huge pond and majestic trees. The hope for this unique home design is that it will become a hub for extended family, and be the home fire that forges memories for generations to come.

It is a huge pond design that gives this home a feeling of close family connection. The central pond courtyard kindles a blanketing sense of serenity that flows into each branch of the house.

At night, the courtyard is a warm and welcoming space under soft exterior lighting. Focussed LED spotlights dance across the stone steps that lead down to the pond to create a pretty, tiered effect and promote safety in low light.

The concrete steps around the pond serve as a place to sit and contemplate by the waters edge.

The modern steps descend into the water, building an abstract design under the clear surface.

LED strips follow the wider edge of the pond, achieving a bold, contemporary look.

Mature trees thrive around the perimeter of the courtyard, creating height, texture, and natural beauty.

A traditional Chinese tea room opens up fully to the calming courtyard view. Tea drinking is elemental in Southern Fujian, as well as an integral part of hospitality.

With bi-fold doors drawn back, the tea room design is extended by a narrow terrace that leads to the water’s edge.

An indoor heated pool is placed in the basement, with lounge areas and meeting places situated alongside it.

A sunken courtyard blesses the basement areas with natural light and a beautiful natural panorama.

The material palette throughout the home compound remains consistent in warm wood grain and board-formed concrete. The palette is softened slightly in the two private residential volumes to create a comfortable vibe, where raw concrete walls are minimised by beige stucco.

In the larger, more open social spaces, cool, textural concrete rules with little additional decoration. Bamboo ceilings create a warm counterbalance.

Interior lighting is focussed and atmospheric.

A huge skylight brings sunlight to the basement swimming pool.

Fair-faced concrete and open walkways build a monumental aesthetic through the home compound.

The residential units that belong to each brother and their family are merged into one building but are entirely separate inside. They are entered via two independent, staggered entrance halls from a ribbon courtyard to establish privacy.

The combined home is equipped with a grand dining room, which is granted the best views of the internal courtyard design. The grand dining room is furnished with two round dining tables that can seat up to ten people each, to contend with a large number of family members and guests during the festivals. A smaller courtyard backs the dining room to create an open flow.

Fireplaces create a heartwarming glow, serving as an attraction for cosy gatherings.

The scale of respective spaces are distinct from each other to conjure contrasting moods.

The ribbon courtyard links all areas, threading an outdoor tour.

From stone steps at the northeast entrance, under shaded eaves, and through a series of narrow and wider spatial arrangements, the courtyard pathway is a private trail of tranquillity.

Via the south side of the building, a lower corridor reaches the terrace where the whole view fully unfolds.

For many years, the use of courtyards has been commonplace in local houses to improve environmental conditions and accomplish natural division between private and communal spaces.

Plants that flourish over time become earthed in family memories and in future generations.

Light wells touch each interior space with a hint of nature.

Porthole windows align to allow line of sight to pass through from one space to the next.

Guest bedrooms are arranged above the north side of the leisure zone.

Room sizes are compact and cosy, with serene garden views to the south.

Bedrooms are given an outdoor connection with a small courtyard.

Both of the master bedrooms are situated upon the south facing side of the second floor, which is faced toward woodland that leads to the sea.

Other than some land to the south, where the sea is narrowly observable through the trees, there are no remarkable views to be had, since the height of the building is restricted to just ten metres. This makes the courtyard and landscaped pathways all the more precious.

The 30-metre-wide dense forest belt serves as a windbreak and shield from typhoons.
The 3-acre, rectangular residential plot has its shorter sides at the north and south. Neighbouring buildings stand to the east and west.

The entrance is on the north side of the road, which meanders into the social leisure space. The south of the home compound is the private residential area. The division of the two independent residential units fluidly forms the ribbon courtyard.

Just off the northernmost corridor, multi-function rooms within the two units can be used as a casual dining room, for arts, as a reading room, or for games.

The basement is equipped with a living room, home theatre, a snug, a laundry room, and spare bedrooms.

Recommended Reading:  Luxury Family Compound With Huge Courtyard and Koi Pond

Check out the home tour video:

Be sure to subscribe to Home Designing on Youtube for regular architecture and design videos.

Related Posts:

[ad_2]

Source link